Service en garantie

Je bent hier:

Wat mag je van ons verwachten?

Nuscooterleasen.nl biedt de beste kwaliteit voor de scherpste maandbedrag. Toch kan het voorkomen dat een scooter niet meteen perfect is of onverhoopt kapot gaat. Vaak vind je voor kleinere problemen een oplossing in de handleiding van de scooter. Uiteraard kun je ook contact opnemen met onze klantenservice.

We kijken natuurlijk of de garantiebepalingen, zoals omschreven in de algemene voorwaarden, op jouw persoonlijke situatie van toepassing zijn en zorgen samen met jou voor een passende oplossing.

Minimaal 2 jaar fabrieksgarantie

Nuscooterleasen.nl levert uitsluitend scooters van gerenommeerde merken. Deze fabrikanten geven fabrieksgarantie van tenminste 2 jaar op hun producten. Bij sommige merken geldt een standaard fabrieksgarantie van 1 jaar. Je kunt dit terugvinden in de gebruiksaanwijzing van de scooter.

Recht op garantie

Een scooter is een motorvoertuig. Dit betekent dat er bepaalde “spelregels” gelden voor het gebruik ervan. Bij de aanvraag van een garantiereparatie wordt door ons beoordeeld of de reden gegrond is.

De reden is gegrond als deze niet veroorzaakt is door:

  • beschadiging door opzet, of door nalatigheid;
  • onoordeelkundig gebruik of nalatig onderhoud;
  • normale slijtage
  • beschadiging door het niet of niet juist in acht nemen van de gebruiksaanwijzing.

Specifiek voor onze scooters gelden een aantal uitsluitingen van elke vorm van garantie. Dit betekent dat je geen recht hebt op garantie indien;

  • de scooter niet, of niet juist, is onderhouden op de voorgeschreven onderhoudsintervallen
  • de scooter is opgevoerd of aangepast met niet originele onderdelen

Garantie is, vanwege slijtage tijdens het gebruik, niet van toepassing op de volgende onderdelen;

  • accu’s, lampen, bougies, zekeringen, banden, kabels, vloeistoffen, rubbers, remblokken en remsegmenten.

Gegronde reden
Als de klacht gegrond is, komen alle kosten binnen de garantietermijn voor rekening van nuscooterleasen.nl. Voor de reparatie van de scooter kan je terecht bij de dichtstbijzijnde officiële dealer in je buurt . De voorrijkosten zijn echter niet inbegrepen

Voor behoud van garantie is het dus belangrijk dat de scooter niet wordt opgevoerd en op de juiste manier en en met de juiste intervallen wordt onderhouden. . Het is wel verplicht om een professionele onderhoudsbeurten te laten uitvoeren bij officiële erkende dealers en geen controlebeurt.